Technical Lead / IT Architect

Ben jij niet bang om nieuwe technieken toe te passen en blink je uit in het meenemen van het ontwikkelteam en de bedrijfsonderdelen van Vrieling in technische keuzes? Ga jij vol voor innovatieve oplossingen van de allerhoogste kwaliteit? Dan is dit je droombaan!

Bedrijfsprofiel
We kennen een platte, transparante en ambitieuze organisatiestructuur met korte communicatielijnen. Collegialiteit en behulpzaamheid zijn kenmerkend voor onze cultuur en staan hoog in het vaandel. Vrieling Adviesgroep adviseert (met ruim 240 medewerkers) vanuit Hardenberg en Dedemsvaart over verzekeringen, hypotheken, pensioenen en bankzaken. Daarnaast heeft Vrieling een eigen makelaardijafdeling. Bij Vrieling staat de klant centraal. Bij alle diensten die we verlenen, streven we niet naar een tevreden klant, maar naar een enthousiaste. En we meten of klanten tevreden zijn over onze dienstverlening. Gemiddeld waarderen onze klanten onze dienstverlening met het cijfer 8,3. Daar zijn we als organisatie natuurlijk best trots op!

Functieomschrijving
Binnen het aandachtsgebied Ontwikkeling & Beheer van de afdeling ICT ben jij verantwoordelijk voor het technische domein. Als Technical Lead / Architect ben je verantwoordelijk voor de technische keuzes die gemaakt worden binnen de projecten. Daarom ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen als het gaat om software-ontwikkeling en architectuur. Je ben niet bang om keuzes te maken en het team op sleeptouw te nemen. Daarnaast bepaal je de technische stack en software architectuur voor teams en houdt je hier toezicht op. De technische backlog stel je samen met de Business analisten op, deze prioriteer je en bewaak je. Als een echte Leading Architect sla je een brug tussen intern en extern. Intern ben je een gesprekspartner voor de Business analisten, het team, en voor security & privacy aspecten. Extern onderhoud je contacten met de ontwikkelpartners. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de succesvolle ondersteuning van het team. Dit doe je door:

 • Het actief coachen en voortdurend feedback geven aan teamleden.
 • Herziening van code, uitdragen van best practices en het behoud van cultuur, pragmatisme en vakmanschap.
 • Up-to-date te zijn met de nieuwste architectuur en web-ontwikkeling, tools en processen en deze te verbeteren daar waar nodig.
 • Je initieert en bewaakt de cohesie van onze IT-systemen en ontwikkelingen en legt voortdurend de relatie tot de business / organisatiedoelen. Je communiceert als Technical Lead in feite op alle niveaus.

Wat we in jou zoeken

 • Je hebt minimaal HBO-informatica / WO werk- en denkniveau.
 • Je bent bekend met software architectuur, actuele internettoepassingen en responsive technieken.
 • Je hebt kennis van Agile ontwikkelingsprocessen en secure (agile) software development.
 • Je beschikt over technische expertise over algemene technische onderwerpen zoals netwerken, databases, systemen en middleware, lifecycle management, cryptografie en security.
 • Je bent in staat om integraal en onafhankelijk te denken en te handelen.
 • Je bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit.
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.

Wat hebben wij jou te bieden?
De afdeling ICT is een snel groeiende afdeling binnen Vrieling Adviesgroep, er wordt hard gewerkt aan diverse uitdagende projecten. Wij bieden je bovendien een prettige werksfeer in een jong, enthousiast en servicegericht team, goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.

Vragen?
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Philip van Vliet via 06-23849285.

Geïnteresseerd?
Wanneer je interesse hebt in deze vacature, solliciteer dan via onze website www.werkenbijvrieling.nl, en klik bij de juiste vacature op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.