Business Analist – Zakelijk

Ben jij de persoon die de vertaalslag kan maken van gebruikerswensen naar functionele specificatie? Krijg jij energie van het optimaliseren en standaardiseren van processen? Dan zijn wij op zoek naar jou als Business Analist.

Waar ga jij aan de slag?
Vrieling is een aanbieder van financiële diensten. Dat is niet zo bijzonder, want daar zijn er veel van. Vrieling onderscheidt zich door de wijze waarop we in de markt staan en de waarden waar we inhoud aan willen geven. Mensen die bij Vrieling werken zijn enthousiast, onafhankelijk, betrokken, creatief, en integer. In alles wat we doen willen we vandaag beter zijn dan gisteren. Het succes van een financiële dienstverlener staat of valt met de kwaliteit van de dienstverlening en de passie waarmee mensen die diensten verlenen. Tegen die achtergrond is een tevreden klant voor ons niet langer voldoende: wij gaan voor enthousiaste klanten!

Binnen Vrieling is er veel ruimte voor eigen ideeën. Vrijheid, collegialiteit, betrouwbaarheid zijn typerend voor de organisatiecultuur. Naast een passend salaris, bieden wij je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, premievrij pensioen en korting op verzekeringen (zodra je dit vanuit Vrieling regelt). Met de gehele organisatie wordt er jaarlijks een BBQ georganiseerd, gaan we er met het team geregeld op uit en zijn graag sportief bezig zoals samen hardlopen tijdens een cityrun of de Dedemsvaria.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag binnen het zakelijke domein. Wat inhoud dat je de processen van de bedrijfsonderdelen Vrieling Verzekeringen Zakelijk, ABC Pensioen, Fizie en Vitalr als jou aandachtsgebied hebt. Als business analist ben je continue bezig om de beloftes van het zakelijke domein aan onze kanten waar te maken. Je signaleert kansen op efficiency, verbeteringen en initieer je acties om deze samen te brengen met de (nieuwe) eisen en wensen van de gebruiksorganisatie. Jij snapt wat de business zegt, en weet te achterhalen wat eigenlijk wordt bedoeld. Jij bent in staat om complexe bedrijfsprocessen uit te werken tot een werkende IT-oplossing. Voor jou is het een uitdaging om complexe processen en functionaliteit om te zetten in begrijpelijke ‘user stories’, en bewaakt daarbij de product backlog. Je overlegt binnen Vrieling met verschillende business owners en stemt mogelijk af met onze leveranciers.

Als business analist ben jij niet alleen de schakel tussen de business en IT, maar ben je ook in staat om de technische haalbaarheid van een oplossing in te schatten. Je bent niet vies van details. Snap jij waarvoor je een activity diagram gebruikt? En weet jij goed de weg met data modellering? Dan moeten we absoluut met elkaar in gesprek.

Wat wordt er van jou gevraagd?
Wij zoeken iemand die continu op zoek is naar verbetering en een ander aandurft te spreken op gemaakte afspraken. Iemand die initiatiefrijk is met een instelling: ‘liever zelf beginnen dan afwachten’. Tevens moet je accuraat te werk kunnen gaan. Het is belangrijk dat je een gedreven, energieke en enthousiaste persoonlijkheid hebt. Je hebt een ondernemende instelling en kunt omgaan met tegenslagen en gewijzigde prioriteiten. Met jouw verfrissende ideeën inspireer en motiveer je je collega’s om samen de processen van Vrieling structureel te verbeteren. En verder vragen we: 

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur op het snijvlak van Business en IT
  • In bezit van WFT Basis of bereid om dit diploma te behalen
  • Affiniteit er ervaring met data modellering, Agile-Lean omgevingen, DevOps en Scrum methodiek
  • Kennis en ervaring in de verzekeringsbranche

Bent je geïnteresseerd of wil je meer weten?
Heb jij interesse in deze leuke en uitdagende baan als business analist en zie jij jezelf als een versterking voor ons team? Eqib verzorgt voor ons de werving en selectie. Neem dan contact op met Michelle Gelink, 074 – 3494074. Of mail jouw cv naar m.gelink@eqib.nl. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld